NA TSC ARENI U NAREDNA ČETIRI DANA GOSTUJU U19 I U21 REPREZENTACIJE SRBIJE

Prvi tim TSC-a u subotu 26. marta od 14h na svom stadionu Arena dočekuje Omladinsku U19 selekciju Srbije, a već u utorak 29. marta u 16h, na istom terenu, ugostiće mlade reprezentacije Srbije i Jermenije u kvalifikacionoj utakmici U21 reprezentacija za Prvenstvo Evrope 2023. godine.

Utakmica TSC-a i omladinske U19 selekcije se igra kao prijateljski, pripremni meč, umesto odloženog koji su naši reprezentativci trebali da igraju protiv Holandije u kvalifikacijama za odlazak na Prvenstvo Evrope naredne godine. Svi mečevi kvalifikacione grupe, u kojoj su pored Srbije Holandija, Norveška i Ukrajina, odložene su za početak juna sa nadom da će se do tada situacija u Ukrajini normalizovati i da će njihov tim moći da nastavi kvalifikacije.

Selektor U19, Aleksandar Jović, želeo je da iskoristi ovaj termin i proveri formu omladinaca na jednom od najmodernijih sportskih terena u zemlji, na travi stadiona Arena u Bačkoj Topoli, u utakmici protiv prvog tima superligaša TSC-a.

U TSC-u su naročito ponosni na činjenicu da su  dvojica polaznika TSC Akademije, Petar Ratkov i Nemanja Krsmanović, po izboru selektora Jovića, deo Omladinske U19 selekcije protiv koje će  njihovi prvotimci u subotu igrati.

Već u utorak, 29. marta od 16h će se na TSC Areni odigrati kvalifikaciona utakmica 8. kola naše mlade U21 reprezentacije za prvenstvo Evrope 2023. protiv ekipe Jermenije.

U prethodnom, 7. kolu mlada fudbalska reprezentacija Srbije (U21) pobedila je Severnu Makedoniju rezultatom 2:1 (1:0). Bila je to njihova prva utakmica sa novim selektorom Goranom Stevanovićem i prvi trijumf posle nešto slabijeg starta „Orlića“. Mlada reprezentacija trenutno zauzima treće mesto Grupe H sa 8 osvojenih bodova.

U Bačkoj Topoli se nadaju da će njihov moderan i vrhunski opremljen stadion, na čijim tribinama uvek vlada sjajna atmosfera, doneti sreću „Orlićima“ i da će se i oni i publika na Areni radovati pobedi nad Jermenijom.

Ulaz na Arenu za prijateljski meč FK TSC – Omladinska selekcija Srbije je besplatan, dok će se ulaznice za kvalifikacioni meč mladih U21 reprezentacija prodavati po ceni do 200 do 500 dinara.

Izvor : srbijasport.net

https://www.srbijasport.net/n/75097/na-tsc-areni-u-naredna-cetiri-dana-gostuju-u19-i-u21-reprezentacije-srbije