Zvanično smo otvorili centralni teren Akademije

U Bačkoj Topoli, pred skoro 4.500 gostiju i navijača, u petak, 3. septembra 2021. godine, svečanom ceremonijom je otvoren centralni teren Akademije TSC u Bačkoj Topoli.

Na ovom događaju gost našeg tima je bio Ferencvaroš iz Budimpešte. Prijateljski odnosi TSC-a i Ferencvaroša imaju dugu istoriju. U prethodnom veku ova dva kluba su se nekoliko puta i sastajala, a poslednji put 14. oktobra 1980. godine. Na tom meču kapiteni su bili Tibor Njilaši sa strane mađarske ekipe i Ištvan Kovač, kapiten tadašnjeg AIK-a iz Bačke Topole. Oni su bili ovoga puta počasni gosti na otvaranju terena. Svečanost je počela sletom najmlađih fudbalera i fudbalerki kluba, a zatim su teren osveštali sveštenici – Srpske pravoslavne crkve, Srbislav Stojanov, Rimokatoličke crkve, Jožef Sakaj i Evangelističke crkve, Gabor Dolinski. Posle toga, himnu Republike Srbije je otpevao KUD Vuk Stefanović Karadžić iz Bačke Topole, a himnu Mađarske izveo je KUD Kodaj Zoltan, takođe iz Bačke Topole. Publici se potom obratio Janoš Žemberi, predsednik FK TSC, koji je između ostalog rekao, da sada predstavljamo teren Akademije, a ne stadion, pošto su radovi u toku, i ceo objekat još nije poprimio konačan oblik.

Ovo će biti sportsko-rekreativni centar akademije, a ne samo stadion, imaće i salu i teretanu. Zahvalio bih se Mađarskoj državi na pomoći, opštini Bačka Topola i Fudbalskom savezu Srbije. Još jednu utakmicu ćemo igrati u Senti, a potom predajemo ključeve tog stadiona i dolazimo ovde za utakmicu protiv FK Vojvodine, prvu takmičarsku utakmicu na novom stadionu“, rekao je predsednik kluba.

Posle govora Janoša Žemberija na teren su izašli Tibor Njilaši i Ištvan Kovač, koji su se kratko obratili publici. Potom su legendarni fudbaleri, zajedno sa predsednikom kluba, presekli vrpcu i time zvanično otvorili TSC Arenu.

Svečanost je uveličala i Ana Čizmadia, otpevavši pesmu Nelkuled, a početni udarac su u petak, za prvi meč na novom terenu, simbolično izveli Njilaši i Kovač.

Utakmicu je dobio TSC, rezultatom 2:1.