TSC putuje na Bled na drugi deo priprema

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole krenuli su danas u Sloveniju, gde će biti na drugom delu priprema za početak nove sezone u Superligi.

Na Bledu će fudbaleri TSC ostati do 5. jula, a tokom boravka planirana su tri pripremne utakmice – 27. juna sa Taborom iz Sežane, 30. juna protiv HNK Šibenik, dok im je 4. jula protivnik ekipa Tuzla City.

Na konferenciji za novinare pred put, održanoj na Fudbalskoj akademiji TSC, trener golmana Silard Farago je naglasio da je klub doveo nove, mlade igrače koji su se dobro uklopili, a čije je zalaganje na terenu očigledno.

“Krećemo na pripreme u Sloveniju koje će, za razliku od prethodnih, po prvi put trajati samo deset dana. U tom periodu odigraćemo tri važne utakmice sa ekipama iz regiona, koje će biti dobre za procenu šta treba da popravimo do početka takmičenja, kako bismo što spremnije dočekali novu sezonu”, rekao je on.

Farago je dodao da je ekipa TSC u fazi promene formacije igre na 3-4-3, koja, kada se dobro uigra, bude mnogo ofanzivnija. “Mi želimo da igramo napadački fudbal, a ako budemo dobro koristili ovu formaciju, možemo u toku utakmice da pravimo mnogo šansi, a samim tim i da dajemo više golova”, kazao je.

Farago je izrazio nadu da će novopridošli igrači na pripremama uspeti da uvežbaju taktičke zadatke i da ih potom primene na terenu.

Kapiten Saša Tomanović ocenio je da je klub i ove godine obezbedio sjajne uslove za treninge. “Krećemo na drugi deo priprema, gde ćemo imati kontrolne utakmice sa kvalitetnim klubovima iz Bosne, Slovenije i Hrvatske. Očekujem da nam to pomogne da se dobro spremimo i uigrano dočekamo početak prvenstva”, rekao je kapiten.

Mladi napadač Petar Ratkov je izrazio zadovoljstvo prvim delom priprema u Bačkoj Topoli i dodao: “Treninzi su bili teški, ali izdržavamo. Najveći problem je bila vrućina, ostalo je lako”.