TSC doveo nova tri igrača pred početak sezone

U Fudbalskoj akademiji TSC u Bačkoj Topoli predstavljena su tri nova igrača – štoperi Leandro Pinto i Rastko Marsenić, kao i mladi krilni napadač Strahinja Čarapić.

Sportski direktor TSC-a Mirko Jovanović je na konferenciji za medije rekao da se od iskusnog štopera Leandra Pinte, koji je poslednje dve godine igrao u novosadskom Proleteru, očekuje da bude važan šraf u zadnjoj liniji TSC i da svojim iskustvom, snagom i znanjem doprinese da ekipa bude još čvršća i da tako ostvari još bolje rezultate.

Jovanović je istakao da su druga dvojica igrača veoma mladi i talentovani igrači, od kojih se u budućnosti takođe mnogo očekuje.

Jedan od dvojice mladih pojačanja je štoper Rastko Marsenić, rođen 2002. godine, koji je u Bačku Topolu stigao iz ljubljanske Olimpije u kojoj je bio kapiten u svim mlađim selekcijama. On je prešao u prvi tim, ali mogu slobodno reći da smo mi bili brži i potpisali smo profesionalni ugovor sa njim“, rekao je Jovanović i naglasio da je Marsenić izabrao da dođe u svoju zemlju rođenja.

On je rođeni Beograđanin, koji je od svoje treće godine živeo u Sloveniji. Poreklom je i Crnogorac, tako da je u selekcijama U19 i sada U20 igrao za Crnu Goru kao kapiten reprezentacije. On je mlad igrač od koga očekujemo da će se ovde razvijati i da će brzo zauzeti svoje mesto u ekipi“, dodao je Jovanović.

Rastko Marsenić je naglasio da je i u Sloveniji pratio srpsku ligu i TSC i istakao da je veoma zadovoljan što dolazi u Bačku Topolu. „Jedva čekam da upoznam saigrače, da počnem da igram i da timu pomognem što više mogu“, rekao je Marsenić.

Treći igrač sa kojim je TSC potpisao ugovor je mladi krilni napadač Strahinja Čarapić, rođen 2002. godine, i koji u Bačku Topolu dolazi iz beogradskog Sinđelića.

Pratili smo igru Čarapića, a bio je kod nas desetak dana na probi na početku priprema.  Svi mi iz uprave i stručnog štaba smo zadovoljni njegovom igrom i sa njim smo potpisali trogodišnji ugovor”, kazao je Jovanović, dodajući da su, ipak, odlučili da ga za sada proslede ekipi Žarkova koja se takmiči u Drugoj ligi, kako bi on što više igrao. 

“Želimo da tamo konstantno igra i stiče iskustvo. Za šest meseci procenićemo kako se pokazao i da li ćemo ga vratiti odmah u TSC ili će još neko vreme biti pozajmljen igrač. Naravno, to će zavisiti od njega i njegove igre“, rekao je Jovanović.

Prvi meč nove sezone u Super ligi u sezoni 2021/22  TSC igra na domaćem terenu, na stadionu u Senti, 17. jula protiv ekipe Novog Pazara.