Super liga (21/22) 6. kolo, Crvena zvezda – TSC 3:1

FK Crvena zvezda (Beograd) – FK TSC (Bačka Topola) 3:1

Filipović – Leandro, Antonić, Varga – Petrović (Stoiljković 80), Tomanović (K), Đakovac (Bočkai 88‘), Stojković (Krstić 62’) – Zec, Banjac (Petković 80’) – Stanojlović (Vukić 62‘)

U utakmici šestog kola Superlige Srbije fudbaleri TSC-a poraženi su na stadionu Rajko Mitić od Crvene zvezde rezultatom 3:1.

Domaćin je bio bolji od samog početka utakmice. Golman našeg tima, Nenad Filipović, je u prvih 20 minuta imao nekoliko izvanrednih intervencija, ali uprkos dobrom startu protivnika, prvi gol na meču postigao je TSC. Đuro Zec je u 25. minutu, posle dodavanja Slobodana Stanojlovića, matirao Milana Borjana. To je bio šesti gol našeg ofanzivnog igrača u ovoj sezoni, tako da Zec ostaje na čelu listu strelaca. Vođstvo naše ekipe trajalo je samo četiri minuta. Nenad Krstičić izjednačio je rezultat posle prodora Milana Gajića. O dinamici utakmice govori i činjenica da je minut nakon Zvezdinog gola Borjan odbranio zicer Đura Zeca.

Već u šestom minutu drugog poluvremena Aleksandar Katai je, posle dodavanja Milana Gajića, doveo u prednost crveno-bele. Posle primljenog gola, naš tim je igrao ofanzivnije i u 58. minutu dobro je šutirao Saša Tomanović, ali je Borjan uspeo da odbrani. U 63. minutu Nemanja Petrović je imao priliku, ali lopta je završila pored gola. U 78. minutu Zvezda je postigla svoj treći gol. Katai je uputio sjajan centaršut u pravcu Bena, a napadač domaćina je matirao nemoćnog Filipovića i postavio konačan rezultat utakmice 3:1 za domaćina.

Posle 6 kola TSC ima 13 bodova, i nalazi se na drugom mestu tabele. Prvi je Partizan sa 15 bodova. Partizan i Crvena zvezda ima utakmicu manje.

Žuti karton: Đakovac 73’