Oproštaj od Sente

Fudbaleri TSC u četvrtak, 16. septembra od 16.30h, dočekuju ekipu kruševačkog Napretka u 9. kolu Superlige, u utakmici kojom će se oprostiti od stadiona u Senti, gde su u prethodne tri godine bili domaćini.

Golman Nenad Filipović istakao je da meč sa Napretkom za ekipu TSC-a ima emotivno veliki značaj, ali istovremno i rezultatski, s obzirom na to da se sastaju sa ekipom koja ima samo dva boda manje od njih.

U Senti smo proveli jako lepe tri godine, koliko sam i ja u ekipi. Od samog ulaska u Superligu tamo smo odigrali najbolje sezone, odande smo se plasirali u Evropu i sada se opraštamo od tog terena. Sve te utakmice i sve te pobede će nam ostati u jako lepom sećanju“, rekao je Filipović, dodajući da su najemotivniji bili mečevi sa rumunskim FCSB-om (Steaua) i pobeda od 2:0 nad Crvenom zvezdom .

Filipović je istakao da očekuje da će meč sa Napretkom biti veoma težak „Ekipa Napretka je odlično počela ovi sezonu, imaju sve pobede na domaćem terenu, ali i mi imamo sjajne rezultate i ekipa nam je maksimalno spremna i fokusirana na predstojeću utakmicu“, kazao je golman TSC-a, ističući da veruje da će tri boda ostati u Senti.

Pomoćni trener Stefan Janković ocenio je da je duel sa Napretkom – meč sa direktnim konkurentom za mesta koja vode u evropska takmičenja. „U Subotici smo u utakmici sa Spartakom, po mom mišljenju, bili bolji, iako smo igrali nerešeno. Važno je da smo uspeli smo da sačuvamo fokus i osvojimo bod, veoma nam je važno da ostanemo neporaženi. Nastavljamo u kontinuitetu da osvajamo bodove, a to je bitno za naše ambicije da izborimo Evropu“, dodao je Janković.

Prema njegovim rečima, Napredak generalno igra dobro, ali je TSC spraman za tu utakmicu. „Svesni smo da nas ne očekuje nimalo naivni protivnik. Izanalizirali smo ih i tokom ove nedelje, dobro se pripremili za njihove karakterističnosti u igri i motivisano ulazimo u utakmicu da im se revanširamo za poraz iz prethodne sezone“, kazao je on.

Janković je rekao i da je izvesno da do kraja sezone zbog povreda neće igrati defanzivci Leandro Pinto i Josip Ćalušić. „To nas je poremetilo, ali ipak sa Aranđelom Stojkovićem i Nemanjom Petrovićem kao prinudnim rešenjima na poziciji beka, možemo da igramo sasvim solidno. Imamo dovoljno igrača i to onih koji mogu da igraju na više pozicija i mirni smo. Nedostajaće, ali to je, što je“, rekao je pomoćni trener.

Janković je upozorio da poslednja utakmica u Senti može biti mač sa dve oštrice, da treba biti oprezan. „Treba da odradimo posao i što je najvažnije, posle toga dolazimo na naš stadion, dolazimo u Topolu. To je ključna stvar u ovom trenutku kojoj se najviše radujemo“, istakao je on.

TSC trenutno zauzima 3. mesto na tabeli Superlige Srbije sa 17 bodova iz 5 pobeda 2 remija i 1 poraza. Protivnik TSC u ovom kolu, Napredak je 4. na tabeli sa 15 osvojenih bodova.

Utakmica TSC-Napredak, igra se u četvrtak, 16. septembra od 16:30h, na stadionu u Senti.