Moramo popraviti realizaciju

Fudbaleri TSC-a iz Bačke Topole u nedelju, 06. marta od 18.30h, gostuju ekipi Vojvodine u 26. kolu Superlige, u uverenju da će ekipa pružiti kvalitetnu igru protiv izvanrednog protivnika.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić istakao jer da očekuje interesantan derbi sa Vojvodinom, u kome je sigurno da će obe ekipe pokušati da pobede i koji će ispuniti očekivanja publike.

“Na svakoj utakmici idemo na pobedu, tako ćemo i protiv Vojvodine. U prethodne dve nismo ostvarili trijumf, najviše zbog loše finalizacije napada. Objasnio sam igračima da nema mnogo stvari koje treba da popravimo osim realizacije pred golom. Zadovoljan sam kako smo odigrali prošli meč, radili smo sve što treba i pravili veliki broj prilika. Ako nam ostali segmenti igre budu kao protiv Radnika i ako pri tom uspemo da iskoristimo šanse koje nam se ukažu možemo da očekujemo povoljan rezultat“ otkrio je Lazetić strategiju za predstojeći meč.

Lazetić se osvrnuo na protivnika i na neizvesnost sa kojom sportska javnost očekuje ovu utakmicu.

“Ovo je pravi vojvođanski derbi. Igramo protiv ozbiljnog tima koji ima evropske ambicije. Svaka utakmica u Superligi Srbije je kvalifikaciona i može odlučiti ko ide u Evropu. Teško se uzimaju bodovi, teško je osvojiti jedan, a kamoli tri. To govori o kvalitetu klubova. Svakako čeka nas neizvesna borba, ali se nadam da će derbi opravdati naša očekivanja”, istakao je šef stručnog štaba plavo belih.

Kao i svakom treneru i Lazetiću problem prestavljaju povređeni igrači.

“Imamo igrače koji su povređeni, tako da na ovoj utakmici nećemo računati na Pinta i Dukurea. Ali to je fudbal. Oni igrači koji izađu na teren moraće da daju svoj maksimum i da uživaju u derbiju. Od igrača ću tražiti da budu fokusirani, da razmišljaju o igri i da postignu dobar rezultat”, zaključuje Lazetić.

Centralni vezni igrač Bertalan Bočkai je rekao da ceo tim mora da pruži maksimum kako bi pobedili kvalitetnog protivnika poput Vojvodine.

„Biće to tvrda utakmica, kao ona protiv Radnika. Znamo da je Vojvodina trenutno na 4. mestu tabele, ali ne treba da ih se plašimo. I naš cilj je da se približimo vrhu tabele, tako da moramo pokazati koliko dobro znamo da igramo. Ne smemo da propuštamo šanse kao na meču protiv Radnika“, kazao je Bočkai.

Bočkai se saglasio da duel neće biti lak, da će svi igrači morati da se potrude da stvore gol šanse, i da će se sigurno uraditi sve da iskoriste one koje se ukažu.

„Nismo oduševljeni nerešenim rezultatima, jer mi uvek igramo na pobedu. I pored toga mislim da situacija nije tako loša, imamo pozitivan stav, atmosfera u svlačionici je dobra i verujemo u to da možemo ostvariti bolju poziciju na tabeli. Potrudićemo se da to i dokažemo na derbiju u nedelju“, dodao je Bočkai.

Utakmica Vojvodina – TSC, igraće se u nedelju, 06. marta od 18.30h, na stadionu Karađorđe u Novom Sadu. Prenos je obezbeđen na kanalu Arena Sport 2.

TSC je trenutno 8. na tabeli, sa 31. osvojenim bodom, dok Vojvodina zauzima 4. mesto sa 36. bodova.