Zvezdi uloga favorita, ali imamo pravo da napadamo

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole u subotu 21. avgusta od 19 h, gostuje Crvenoj zvezdi u 6. kolu Superlige, uz obećanje da će u meč ući maksimalno motivisani i spremni da ostvare što bolji rezultat protiv favorita iz Beograda.

Trener golmana TSC Silard Farago istakao je da je TSC dobro započeo sezonu, u kojoj je u pet dosadašnjih kola osvojio 13 bodova. „Malo je nedostajalo da osvojimo i svih 15 bodova, ali nam dosadašnji rezultati pokazuju da smo na pravom putu“, rekao je Farago.

On je istakao da će meč sa Zvezdom u Beogradu svakako biti težak i da „crveno-belima“ pripada uloga apsolutnog favorita. „Oni su najbolja ekipa u našoj zemlji već godinama. Pet godina uzastopno ulaze u evropska takmičenja, čime potvrđuju visoki kvalitet“, kazao je Farago.

Uz napomenu da u ovom trenutku Crvena zvezda još možda nije došla do tečne igre kakvu je prikazivala prošle sezone, Farago je podsetio na visoke pobede Zvezde u duelima sa šampionima Kazahstana (Kairat, 5:0) i Rumunije (Kluž, 4:0).

Na Stadionu Rajko Mitić’ uvek je teško, tamo ekipe ne idu da pobeđuju, ali mi ćemo pokušati da damo sve od sebe i da ostvarimo što bolji rezultat. Imamo spremnu taktiku. S obzirom na to da smo u prethodnih pet kola postigli 16 golova, i sutra ćemo pokušavati da napadamo, da postignemo gol i na toj utakmici. Biće teško svakako, ali imamo pravo da se nadamo“, kazao je Farago.

Igrač veznog reda Bertalan Bočkai rekao je da već nekoliko nedelja vredno trenira sa ekipom i da su mu saigrači puno pomogli da se uklopi. “Mislim da smo na dobrom putu i jedva čekam utakmicu protiv Zvezde”, rekao je Bočkaj, koji se nedavno pridružio ekipi TSC, kao pojačanje iz Honveda.

Iskreno se nadam da ću i zaigrati na ovoj utakmici. Naravno, na šefu je da odluči kada će mi dati priliku, ja sam spreman”, kazao je Bočkai.

Utakmica između Crvene zvezde i TSC-a igraće se u subotu, 21. avgusta od 19h na Stadionu „Rajko Mitić“, uz prenos na Areni 1.

Posle pet odigranih kola TSC je prvi na tabeli sa 13 osvojenih bodova iz četiri pobede i jednog remija. Crvena zvezda je, sa utakmicom manje, treća na tabeli sa 10 bodova iz tri pobede i jednog remija.