Superligaška premijera novog terena TSC i derbi kola

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u subotu, 25. septembra od 16h, dočekuje ekipu Vojvodine u prvoj superligaškoj utakmici koja će se igrati na novom terenu stadiona „TSC Arena“ u Bačkoj Topoli.

Na konferenciji za novinare u Bačkoj Topoli, pomoćni trener Spasoje Jelačić je istakao da TSC očekuje pravi vojvođanski derbi, teška i zahtevna utakmica sa Vojvodinom.

Očekuje nas utakmica na našem novom stadionu, čemu se svi mnogo radujemo.  Siguran sam da će to biti zanimljiv i neizvesan  meč, možemo slobodno reći i derbi ovog kola”, rekao je Jelačić.

Prema njegovim rečima, TSC trenira punom snagom, u dobrom ritmu.  “Očekujem da naši igrači pruže dobru partiju“, kazao je Jelačić. 

On je dodao da protivnik ne može biti atraktivniji i zanimljiviji. „Biće  veoma izazovno igrati  protiv kluba koji ima ozbiljnu i dugu  tradiciju u srpskom fudbalu“, rekao je Jelačić, naglasivši da se nada da će jezičak na vagi preći na stranu domaćina.  

Kapiten Saša Tomanović  je izrazio zadovoljstvo što klub počinje da igra na svom stadionu.

Prvu zvaničnu utakmicu na novom terenu u Topoli igramo protiv dobrog protivnika. Biće neizvesno, iako  protiv Vojvodine  u poslednje dve sezone imamo pozitivan skor. Verujem da će se taj trend nastaviti i u ovoj i da ćemo pobedom dokazati da možemo da budemo još bolji“, rekao je Tomanović.

Utakmica TSC-Vojvodina, igraće se u subotu, 25. septembra od 16h, na stadionu Arena u Bačkoj Topoli.

Posle nekompletnog 10. kola TSC se nalazi na četvrtom mestu tabele Superlige Srbije sa 17 osvojenih bodova iz pet pobeda, dva remija i dva poraza.  Protivnik TSC u ovoj utakmici, Vojvodina, trenutno  je šesta na tabeli sa 15 bodova, iz četiri pobede, tri nerešene utakmice  i tri poraza.