SUPER LIGA (22/23) 17. KOLO, Javor-Matis – TSC 0:1

FK Javor-Matis (Ivanjica) – FK TSC (Bačka Topola) 0:1

V. Ilić – Ćalušić, Stojić, Antonić – Stojković (Milosavljević 46), Đakovac, Tomanović (K) (Stanojev 46’), Cvetković – L. Ilić (Kuveljić 69’) – Ratkov ( Vukić 81), Jovanović (Mirchevski 81’)

U 17. kolu Superlige Srbije TSC je pobedio Javor-Matis u Ivanjici rezultatom 1:0.

U prvih 15 minuta je vođena ravnopravna igra. Prvu priliku na meču je imao Luka Ilić, koji je u 9. minutu dobro šutirao, ali je lopta otišla preko gola. Nakon toga, TSC je imao terensku inicijativu. U 19. minutu, posle intervencije VAR sobe, glavni arbitar Milan Stefanović je dosudio penal za domaći tim. Ipak, pokušaj Petra Gigića je odbranio naš mladi golman Veljko Ilić. Ozbiljniju priliku je imao i Saša Jovanović u 30. minutu, ali je golman domaćih Aleksandar Vulić bio oprezan. Samo minut kasnije sreću je okušao i Miloš Cvetković, ali i njegov šut je odbranio golman Javora. Posle greške u odbrani našeg tima, Luka Gojković je u 35. minutu dobio priliku za pogodak, ali je Veljko Ilić ponovo izvanredno intervenisao. Naš golman se istakao i 4 minuta kasnije, kada je odbranio zicer Gigića.

Na početku drugog dela igre, u 48. minutu je dosuđen penal za naš tim, nakon što je u kaznenom prostoru jedan od igrača Javora igrao rukom. Ifet Đakovac je bio precizan i postigao je pogodak sa bele tačke. Posle toga, na obe strane su viđene prilike, ali ozbiljnijih šansi za gol nije bilo. TSC je pobedio rezultatom 1:0.

TSC posle nekompletnog 17. kola zauzima 2. mesto u Superligi sa 36 bodova.

Žuti kartoni: L. Ilić 34, ’,Vukić 86’

Crveni karton: Ćalušić 90