SUPER LIGA (22/23) 10. KOLO, Crvena zvezda – TSC 1:1

FK Crvena zvezda (Beograd) – FK TSC (Bačka Topola) 1:1

Ilić – Ćalušić, Stojić, Stojković – Petrović (K) ( Antonić 65), Đakovac, Kuveljić (Tomanović 65), Cvetković – Jovanović (Stanojev 74), Ratkov (Vukić 56), Milosavljević

U 10. kolu Superlige Srbije TSC je u Beogradu odigrao sa Crvenom zvezdom nerešeno 1:1.

Prvih petnaestak minuta igra je bila izjednačena, a prvi ozbiljan udarac je uputio Nikola Kuveljić, međutim Milan Borjan je uspeo da ga zaustavi. Posle toga je domaći tim imao terensku inicijativu, imali su šanse, ali naša odbrana je bila na visini zadatka. U 36. minutu mladi Petar Ratkov je imao sjajnu priliku za pogodak, ali njegov šut je odbranio golman domaćih. U 42. minutu Saša Jovanović se našao sam pred golom Zvezde i sjajnim udarcem savladao Borjana i tako doveo TSC u vođstvo. U nadoknadi vremena posle slobodnog udarca Zvezda je izjednačila kada se lopta odbila od stative, zakačila našeg golmana i završila u golu.

U drugom delu igre Zvezda je više napadala, imala je nekoliko ozbiljnih prilika, dok je TSC  pokušavao iz kontranapada da ugrozi gol aktuelnog šampiona. Ipak u drugom poluvremenu nije bilo golova, na semaforu je ostao rezultat 1:1.

TSC se posle nekompletnog 10. kola nalazi na 4. mestu tabele Superlige sa 17 bodova.

Žuti kartoni: Stojić 34’, Kuveljić 45’, Ilić 93, Stojković 94