SUPER LIGA (21/22) 28. KOLO, TSC-PROLETER 2:1

FK TSC (Bačka Topola) – FK Proleter (NS) 2:1

Filipović – Petrović, Ćalušić, Antonić, Stojković – Milićević (Bočkai 66’ ), Tomanović (K), Banjac (Stanojlović 87’), Stanojev (Mirchevski 87’) – Vukić (Doucouré 87’), Ratkov (Krsmanović 80’)

TSC je u Bačkoj Topoli na TSC Areni u 28. kolu Linglong Superlige pobedio ekipu Proletera rezultatom 2:1.

Na početku utakmice igra je bila ravnopravna, ređale su se šanse na obe strane. Gosti su imali dve dobre prilike preko Andrije Kaluđerovića, ali je naš golman Nenad Filipović bio na visini zadatka. Posle toga dobru šansu je imao Saša Tomanović, ali njegov šut je odbranio golman Proletera Nikola Petrić. U 29. minutu TSC je poveo posle centaršuta Juga Stanojeva, vodeći pogodak je postigao Stefan Vukić.

Početkom drugog poluvremena Proleter je pokušao da izjednači rezultat, imali su inicijativu, ali je i TSC ređao opasne kontranapade. U 50. minutu Vukić je imao ozbiljnu šansu, međutim Petrić je odbranio njegov šut. U 76. minutu, posle sjajne kontre Vukić je postigao svoj drugi gol na ovom meču. U jednostavnoj, ali lepoj akciji Petar Ratkov je dodao loptu Mihajlu Banjcu, on je sjajno asistirao Vukiću koji je poslao loptu u mrežu pored nemoćnog golmana Proletera. Gosti su golom Jovana Ilića smanjili razliku u 76. minutu, ali do kraja meča nisu uspeli da izjednače. Na kraju, TSC je slavio pobedu od 2:1.

TSC posle nekompletnog 28. kola se nalazi na 5. mestu tabele sa 38 bodova.

Žuti kartoni: Stanojev 24’, Tomanović 81