SUPER LIGA (21/22) 14. KOLO, TSC-PARTIZAN 1:3

FK TSC (Bačka Topola) – FK PARTIZAN (Beograd) 1:3

Filipović – Krsmanović (Petrović 81′), Rajković, Antonić, Petković, – Tomanović, Stojković – Zec, Banjac (Milićević 81′), Stanojev – Stanojlović (Ratkov 67′)

TSC je na svom terenu izgubio od Partizana rezultatom 3:1, u 14. kolu Ling Long Superlige.

Utakmicu je bolje otvorio naš tim i već u 9. minutu nakon kornera Slobodan Rajković je šutirao glavom, ali je njegov udarac odbranio golman Partizana Nemanja Stevanović. Ipak, na drugoj stativi Marko Petković je dočekao loptu i pogodio protivničku mrežu. Crno-beli su za samo tri minuta uspeli da izjednače rezultat. Posle greške naših odbrambenih igrača, Rikardo Gomeš je matirao Nenada Filipovića i dao gol. Posle toga smo videli otvorenu igru, a Partizan je do vođstva došao u 27. minutu golom Nikole Terzića, koji je osam minuta kasnije postigao još jedan pogodak. U 41. minutu, posle dobre akcije TSC-a, Banjac je pogodio stativu, tako da je na poluvremenu rezultat bio 3:1 za Beograđane.

U drugom delu igre Partizan je čuvao prednost od dva gola, a naši momci su imali nekoliko dobrih šansi koje nisu uspeli da realizuju. U 48. minutu šutirao je kapiten TSC-a Saša Tomanović, u 55. minutu je mladi Slobodan Stanojlović imao solidnu šansu da postigne gol,  potom, u 60. minutu dobro je šutirao Aranđel Stojković, međutim golman Partizana je bio na visini zadatka.

Poslednjih 15 minuta Partizan je igru držao pod kontrolom, tako da je meč završen pobedom beogradskog tima rezultatom 3:1.

TSC posle 14. kola ima 20 bodova i nalazi se na četvrtom mestu Ling Long Superlige.