SUPER LIGA (21/22) 12. KOLO, TSC-Čukarički 1:2

FK TSC (Bačka Topola) – FK Čukarički (Beograd) 1:2

Jorgić – Varga (Krsmanović 61’), Rajković, Stojković – Petrović, Đakovac (Milićević 74’), Tomanović (K), Petković (Stanojev 61’) – Zec, Banjac – Ratkov (Vukić 61’)

Naš tim izgubio je od ekipe Čukaričkog sa 1:2, u utakmici 12. kola Ling Ling Superlige, odigranoj u subotu u TSC Areni u Bačkoj Topoli. Bio je to izjednačen meč u kome su gosti na kraju imali više sreće.

Čukarički je bolje otvorio meč, ali naša ekipa je od 10. minuta imala terensku inicijativu. U 16. minutu je Banajc imao priliku da postigne gol, a u 28. minutu Tomanović je glavom bio neprecizan. Veliku šansu da postignu gol gosti su propustili u 34. minutu, kada je posle šuta Stefana Čolovića, naš Đuro Zec izbio loptu sa gol linije. Međutim, u 37. minutu gosti su ipak došli do gola, koji je postigao Čolović.

Odmah na početku drugog poluvremena smo izjednačili rezultat. Petar Ratkov je u 47. minutu postigao svoj prvi gol u Superligi Srbije, posle centaršuta Marka Petkovića. U 54. minutu naš mladi napadač je ponovo došao do gol šanse, ali njegov zicer je odbranio odlični Đorđe Petrović, a zatim je bio blokiran šut Zeca.

Posle propuštenih šansi našeg tima, gosti su u 68. minutu ponovo došli do vođstva, kada je sudija Minić dosudio penal za Čukarički, a sa bele tačke je bio precizan Asmir Kajević. U preostalom vremenu smo imali terensku inicijativu, i neke gol šanse. U nadoknadi vremena, Rajković je pogodio stativu, ali je na semaforu ostao rezultat 1:2.

TSC se posle nekompletnog 12. kola nalazi na 4. mestu na tabeli, sa 20 bodova.

Žuti karton: Tomanović 57’