Pokušaćemo da budemo bolji nego na prošlom meču

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u sredu, 27. aprila od 14h gostuju u Beogradu ekipi Partizana u 33. kolu Superlige. Namera plavo-belih je da pruže maksimum, predstave se u što boljem svetlu i pokušaju da budu bolji nego u prethodnom meču sa istim protivnikom.

Šef stručnog štaba TSC-a Žarko Lazetić izjavio je pred utakmicu sa Partizanom da je raspored mečeva koje TSC ima izuzetno zahtevan, a da je na ekipi da ga prihvati i što bolje se pripremi za predstojeći duel.

„Tabela potvrđuje da su Zvezda i Partizan dve izjednačene i ubedljivo najkvalitetnije ekipe u srpskom fudbalu. Nekada mi se čini da oni treba da igraju neku svoju ligu. Da treba da odigraju još deset međusobnih mečeva i da se tako izmere i pripreme i vide gde su. Na dosadašnjim utakmicama koje smo igrali sa njima pokazalo se da možemo da im pariramo, tu smo negde, ali nam to za sada nije bilo dovoljno da dođemo do povoljnog rezultata“ kazao je Lazetić.

Pred meč u Humskoj, Lazetić je istakao  da su utakmice protiv ekipa kakve su Partizan ili Zvezda praznik fudbala i da mu je žao što su došle u trenutku kada TSC ima kadrovske probleme.

„Na žalost, ovog puta nam duel sa ovako jakom ekipom ne dolazi u dobrom momentu, ali tako je kako je. Imali smo sedam dana da treniramo, a pokazalo se dobro za našu ekipu kada imamo više vremena za zajednički rad. Pokušaćemo da odigramo najbolje što možemo i da se suprotstavimo najbolje što umemo. Pitaće se mnogo Partizan,  ne želim da trošim reči na to koliko su kvalitetni, kakav im je stručni štab i kakvi su im igrači. Činjenica je da su u poslednjih osam utakmica primili samo jedan gol  i to pri rezultatu od 3:0. Teško ih je ugroziti. Imaju najmanje primljenih golova u Ligi, svesni smo da nas čeka  šampionski tim koji se bori za titulu“, istakao je šef stručnog štaba TSC-a i dodao:

„Iskoristićemo predstojeći meč da vidimo koliko možemo da im se odupremo. Pokušamo da napravimo napredak u odnosu na prošlu utakmicu u kojoj smo bili dobri u igri, ali to nije bilo    dovoljno da ugrozimo gol protivnika. Uostalom, bitno je da vidimo da li možemo protiv Zvezde ili Partizana da postignemo gol“.

Odbrambeni igrač  Boris Varga je naglasio da su svi u klubu dobro raspoloženi i spremni za važan duel u sredu.

„Očekujem tešku utakmicu na gostujućem terenu. Igrali smo protiv Partizana pre samo tri nedelje i nažalost izgubili  2:0, ali daćemo maksimum i nadam se povoljnom rezultatu“, rekao je Varga.

Utakmica 33. kola Superlige se igra u sredu 27.04.2022. od 14h u Beogradu, prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 1.

FK TSC je trenutno 4. na tabeli sa 44 osvojenih bodova, dok je Partizan na drugom mestu Superlige sa 83 boda.