Pobedili smo Ferencvaroš na otvaranju centralnog terena

FK TSC (Bačka Topola) – Ferencvaroš (Budimpešta) 2:1

Filipović (Jorgić 46) – Ćalušić (Varga 11), Antonić, Stojković – Petrović (Stoiljković 67), Bočkai (Čakanj 79), Tomanović (K) (Santrač 46), Stanojev (Milićević 45), Zec (Đakovac 46 ), Banjac (Šušnjar 79, Svilar 88) – Vukić (Ratkov 66)

Ferencváros: Seči (Mergl 46)Čubra (Oros 80), Kencei, Mae (Ardai 80), Leandro, Kabraja (Vida 62)– Somalia (Mazoneto 80), Večei, NDžons, Tokmak (Gera 80)

Naš centralni teren otvoren je u petak, 3. septembra, revijalnim utakmicom sa timom Ferencvaroša iz Budimpešte. Na kraju, slavio je TSC, rezultatom 2:1.

Na početku su gosti bili opasniji, a naš golman Nenad Filipović je imao nekoliko dobrih odbrana. U 15. minutu postignut je istorijski gol u ovoj areni, a strelac tog pogotka, prvog na novom terenu, bio je Jug Stanojev, koji je posle divnog pasa Mihajla Banjca rutinski matirao golmana Ferencvaroša.

U drugom poluvremenu prvu gol šansu je propustio Stefan Vukić, ali njegov šut glavom je odbranio Mergl, rezervni golman Ferencvaroša. U 58. minutu Tokmak Nguen je došao do gol šanse, ali je u poslednjem momentu Boris Varga ipak uspeo da izbaci loptu. U 68. minutu igrač gostiju Balint Večei, iz slobodnog udarca, pogodio je prečku. U 73. minutu Petar Ratkov je imao dobru šansu, ali je na semaforu i dalje ostalo 1:0. U 80. minutu, TSC-ov Stefan Santrač je isljučen, pošto je dobio drugi žuti karton. Nakon tri minuta, gosti su izjednačili. Aron Čakanj je u svom šesnaestercu odgurnuo Krištofa Vidu, a sa bele tačke je Večei bio precizan. Ipak, ovaj meč je završen pobedom našeg tima, pošto je Ifet Đakovac posle dodavanja Ratkova, sa 18 metara desnom nogom neodbranjivo šutirao u levi ugao gola Ferencvaroša, postigavši pobedonosni gol za TSC.