Očekujemo veoma zahtevnu utakmicu

Fudbaleri TSC-a u subotu 1. oktobra od 15h na svom stadionu TSC Arena dočekuju ekipu Radnika iz Surdulice u 13. kolu Superlige, u uverenju da će pred domaćom publikom pružiti dobru partiju i osvojiti nova tri boda.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je naglasio da je reprezentativna pauza došla u pravom momentu i da veruje da su je igrači dobro iskoristili.

„Pauza nam je bila potrebna jer su igrači, bez obzira na dobre rezultate, bili dosta istrošeni i trebao im je odmor, a onima sa povredama i vreme za oporavak. Pred nama je zahtevna utakmica protiv organizovane ekipe i maksimalno se spremamo za nju. Šokiralo me je kada sam video da Radnik nema ubeleženu ni jednu pobedu, za mene je to bio neverovatan podatak. Svestan sam da to može da bude problem, jer to nije realno i ne može da se nastavi unedogled. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da se taj niz ne prekine baš u ovom kolu“, rekao je Lazetić. Šef stručnog štaba TSC-a smatra da su Surduličani napravili dobar potez dovođenjem novog trenera kome je uspelo da, u dve prvenstvene i jednoj prijateljskoj utakmici, implementira upravo ono što toj ekipi odgovara.

„Pred nama je disciplinovan i organizovan protivnik, dobar u ofanzivnim tranzicijama što im je u prošloj sezoni donelo rezultate. Mislim da je ekipa Radnika danas čak i jača u odnosu na prethodnu sezonu u kojoj su bili hit prvenstva. Nećemo se baviti tabelom i utakmicu shvatiti olako. Ne smatramo se pobednicima pre nego što meč počeo. Naprotiv, mislim da je ova utakmica teža i za pripremu i za igranje od mnogih koje nas čekaju u nastavku takmičenja“, zaključio je Lazetić.

Vezni igrač Luka Ilić je izrazio zadovoljstvo što je stigao u Bačku Topolu.

„Došao sam u klub pre par nedelja i odmah počeo sa treninzima i upoznavanjem nove sredine. Prvi utisak mi je kao da se nisam vratio u Srbiju. Od igrača, uslova za trening i stručnog štaba, sve je fenomenalno i više sam nego oduševljen i zadovoljan. Jedva čekam utakmicu protiv Radnika, za koju sam siguran da će biti zanimljiva. Ni jednog protivnika ne treba potceniti, svako zna da igra fudbal i uvek je neizvesno. Znam da moramo biti maksimalno fokusirani i da damo sto odsto, i ako bude tako verujem da će biti dobro po nas“, dodao je Ilić.

Utakmica TSC-Radnik igraće se u subotu 1. oktobra od 15h na stadionu TSC Arena u Bačkoj Topoli. Prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 3.

FK TSC je trenutno 3. na tabeli Superlige sa 23 osvojena boda, ekipa Radnika je 16. sa 4 boda