Biće to praznik fudbala

Fudbaleri TSC u sredu 20. aprila od 16h na stadionu Arena dočekuju ekipu Crvene zvezde u 32. kolu Superlige, uvereni da će to biti fenomenalna utakmica i spektakl za publiku.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić očekuje praznik fudbala i spektakl na prelepoj Areni u Bačkoj Topoli,

“Očekujemo punu Arenu i jednu fenomenalnu utakmicu. Potrudićemo se da se pokažemo u najboljem svetlu, kako to umemo. Pre svega ne želimo da izgubimo priliku da pobedimo Crvenu zvezdu, jer kao što znate to se retko dešava. Oni su u protekle četiri godine izgubili, čini mi se, dva puta, od timova koji nije Partizan. Tako da na ovu utakmicu gledamo iz te perspektive, da uradimo nešto veliko”, uveren je Lazetić.

„Ovo će biti praznik fudbala, spektakl na našem prelepom stadionu u Bačkoj Topoli“, kaže pred utakmicu sa Crvenom zvezdom trener TSC Žarko Lazetić i dodaje

“Dešava se da ekipe kada igraju protiv Zvezde ili Partizana odmaraju igrače, čuvaju se kartona. Mi ne razmišljamo tako, svaku utakmicu gledamo kao priliku i ne zanima nas za šta se bori protivnik, jer mi smo Fudbalski klub TSC koji ima svoje ambicije I ciljeve, a na svakoj utakmici igra na pobedu. Voleo bi da ljuti to tako shvate i dožive”.

Veliki broj povređenih igrača, predstavlja problem kao za svaki klub, ali ne nerešiv.

“Imali smo igrače koji su bili bolesni i koji su tek počeli da treniraju, a i dalje smo bez Dolmagića, Stojiljkovića, Škuletića, Pinta i Tomanovića koji se povredio na utakmici protiv Zvezde, polomio prst, doživeo tešku povredu  i nećemo ga imati sigurno još tri ili četiri nedelje, a možda i do kraja sezone. Dosta smo oslabljeni, ali svakako u boljoj situaciji nego pred utakmicu sa Voždovcem ili Čukaričkim, tako da očekujem da svi igrači budu maksimalno koncentrisani i na nivou zadatka”, dodaje trener TSC.

Bez obzira na ove želje, Lazetić je svestan da igra protiv izuzetno jakog protivnika.

“Šta reći kada igrate protiv ekipe koja je šampion u poslednje četiri godine. Kao što sam rekao oni vrlo retko gube ili igraju nerešene utakmice. Partizan je naš drugi najbolji tim uz Zvezdu, ali nije uspeo da im da gol u tri utakmice. To sve govori kakva nas utakmica očekuje. Sa naše strane, mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo po nas povoljan rezultat”, optimističan je Lazetić.

Goran Antonić, odbrambeni igrač TSC-a sa nestrpljenjem očekuje utakmicu.

“Biće to zanimljiv meč, a pobeda nad Čukaričkim nam je dala krila da ostanemo na poziciji na kojoj želimo da završimo  plej-of. Zvezda igra veoma dobro, na prvom su mestu, ali nadamo se da ćemo pružiti dobru partiju kao protiv Čukaričkog i Voždovca, zbog čega se nadam povoljnom rezultatu”, naglašava Antonić.

Utakmica 32. kola Linglong Superlige se igra 20.04.2022. od 16.00 u Bačkoj Topoli na TSC Areni, prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 1.

TSC je trenutno 4. na tabeli sa 44 osvojenih  bodova, dok je Crvena zvezda  prvoplasirana sa  82 boda.