Spremno dočekujemo derbi

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u nedelju, 06.novembra od 19.30h,  na svom stadionu TSC Arena dočekuju ekipu Partizana u 18. kolu Mozzart Bet Superlige Srbije uz obećanje da će pružiti standardno dobru igru i tako pokušati da pobede favorita iz Humske.

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić kazao je da očekuje odličnu utakmicu i pravi fudbalski spektakl pred domaćim navijačima na punom stadionu TSC Arena.

„Neće biti problema sa terenom, loptama i vremenom, imaćemo idealne uslovi za dobru igru. Pri tom, ova utakmica za nas dolazi u najboljem mogućem trenutku i skidam kapu mojim igračima na svemu što rade ove sezone. U seriji smo od 13 utakmica bez poraza, izgubili smo samo jednom u sezoni i po tome možemo da se ravnamo sa Partizanom. Sa druge strane, imamo primer utakmice u Ivanjici na kojoj, bez obzira na sve olakšavajuće okolnosti i nefudbalske stvari koje su je pratile, mi po prvi put u sezoni nismo bili kako treba. U nedelju nećemo imati olakšavajuće okolnosti, zato pokušavamo da analiziramo šta nije valjalo, da to promenimo i predupredimo i da budemo na najvišem mogućem nivou“, izjavio je Lazetić.

Lazetić je dodao da su osim Ćalušića koji ima crveni karton, svi ostali igraći su na raspolaganju, dobro su utrenirani i spremni .

„Partizan ima strašan tim, ako da bi se mi nečemu nadali moramo da budemo u najboljem mogućem izdanju, a da pri tom protivnik nema svoj najbolji dan. Nadamo se da će tako biti, a mi ćemo uraditi sve što budemo mogli“, rekao je Lazetić i dodao:

„Moram da čestitam velikom gospodinu Gordanu Petriću na svemu što je radio ove sezone. Podigao je svoju ekipu i drugi put zaredom izborio proleće u Evropi. To  je veliki uspeh na kome im od srca čestitam i želim Partizanu sve najbolje, osim na utakmicama koje igraju protiv nas“.

Lazetić je konstatovao da od Petrićevog dolaska Partizan igra fascinantno i da ne spori da je favorit u ovom meču.

„Naravno da su oni favorit, imaju uspeh u Evropi, a i teško ih je analizirati. Veoma su kvalitetni, defanzivna organizacija im je odlična, nepredvidivi su i nije lako pripremiti se za njih.  Mogu da se adaptiraju na različite stilove i sisteme, zato ćemo morati da se fokusiramo na sebe. Pokušaćemo da budemo na najvišem nivou i bez obzira na to koliko je  protivnik jak , nećemo odstupiti od našeg stila igre, jer je to jedini način da im se odupremo“, zaključio je šef stručnog štaba plavo-belih.

Vezni igrač Ifet Đakovac  je naglasio da ekipa ima poseban motiv kada igra protiv dobrih protivnika i da veruje da će pružiti maksimum pred svojom publikom.

„Očekujem težak meč, ali mi ulazimo spremni i motivisani i nadamo se što povoljnijem rezultatu. Verujem  da ćemo i na ovom meču odigrati defanzivno dobro i da ćemo izvući dobar rezultat“, rekao je Đakovac.

Utakmica 18. kola Mozzart Bet Superlige Srbije se igra u nedelju, 06.11.2022. u Bačkoj Topoli na TSC Areni od 19.30, direktan prenos je obezbeđen na kanalu Arena Premium 2.

TSC se trenutno nalazi na 3. mestu tabele sa 36 bodova, dok je Partizan drugi sa 37 bodova i jednom manje odigranom utakmicom.